Bananencake met pistache noten, honing, limoencrème en feestelijk fruit
Bereidingstijd oventijd
40 minuten 60 minuten
Ingrediënten
½ eetlepel roomboter, voor de cakevorm
100 gram gepelde pistachenoten
200 milliliter (ml) slagroom
250 gram gezeefde bloem
2 theelepels bakpoeder
75 gram poedersuiker
100 gram kristalsuiker
¼ cantaloupe meloen
125 gram roomboter
100 gram roomkaas
65 gram honing
3 rijpe bananen
1 losse banaan
½ sinaasappel
½ mandarijn
½ grapefruit
snufje zout
1 ½ limoen
½ mango
2 eieren
Benodigdheden
langwerpige cakevorm van 30 centimeter (cm)
sterren-uitstekers in 2 maten
keukenmachine
bakpapier
garde
Bereiding
Zorg dat de roomboter en eieren op kamertemperatuur zijn!
Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven). Besmeer de zijkanten van de cakevorm met een ½ eetlepel roomboter. En bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier.
Pel de pistachenoten, prak 2,5 banaan en rasp 1 limoen.
Mix in de keukenmachine de roomboter, suiker en honing smeuïg in 3 minuten. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix voor 5 minuten. Voeg de bloem, het bakpoeder en zout toe en mix het 1 minuut op de hoogste stand. Voeg de geprakte banaan en pistachenoten toe en mix een halve minuut door.
Giet het beslag in de vorm en bak de cake in ongeveer 1 uur gaar en goudbruin. Haal uit de oven en laat de cake 30 minuten rusten.
Maak intussen de limoencrème. Sla de room lobbig met een garde. Meng met de roomkaas, samen met limoenrasp tot een egaal mengsel. Meng de poedersuiker erdoor en zet het vervolgens in de koelkast.
Snijd de resterende halve banaan, mandarijn, sinaasappel en grapefruit in dunne, ronde plakken. Schil de mango en meloen. Snijd sterren uit de geschilde mango en meloen.
Haal de afgekoelde cake uit de cakevorm en versier deze met de limoencrème, het fruit en de rasp van de halve limoen.
Eet smakelijk!
Een recept van Lidl
Reactie plaatsen
Reacties