Pasta met kippendijen
Bereidingstijd
45 minuten
Ingrediënten
niet geklopte slagroom
kippenbouillonblokje
knoflookpoeder
paprikapoeder
tomatenpuree
pasta (Penne)
zwarte peper
Ketjap Manis
pasta-water
kippendijen
uienpoeder
olijfolie
gele ui
water
zout
Bereiding
- Nodig voor de pasta:
250 gram pasta (Penne)
4 gram zout
olijfolie
water
Breng ruim water aan de kook.
Voeg het zout en eventueel scheutje olie toe als het water begint te borrelen. Voeg de pasta toe. Roer deze los van elkaar. Kook de pasta in ongeveer 8 tot 11 minuten gaar.
Laat het water in een schaal uitlekken, zodat je hier later 100 ml van kunt gebruiken.
- Nodig voor de saus:
150 milliliter (ml) niet geklopte slagroom
100 milliliter (ml) pasta-water
30 milliliter (ml) olijfolie
15 gram tomatenpuree
4 gram knoflookpoeder
1 kippenbouillonblokje
3 gram paprikapoeder
2 gram zwarte peper
4 gram uienpoeder
130 gram gele ui
zout
Pel en snipper de ui.
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak dit voor 2 á 3 minuten.
Voeg dan het pasta-water, bouillonblokje, de tomatenpuree, zwarte peper, knoflookpoeder, uienpoeder en paprikapoeder toe. Kook dit voor ongeveer 1 minuut.
Voeg de pasta en niet geklopte slagroom toe. Voeg zout naar smaak toe. Kook tot de saus is ingekookt.
Let op: blijf hier wel bij staan, want het zal niet lang duren voor het is ingekookt.
- Nodig voor het kipmengsel:
15 milliliter (ml) olijfolie
3 gram knoflookpoeder
3 gram paprikapoeder
400 gram kippendijen
3 gram uienpoeder
3 gram zout
Snijd de kippendijen in stukjes en doe deze in een schaal. Voeg het zout, de paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en olijfolie toe. Meng dit goed door elkaar.
- Nodig voor kip bakken
35 gram Ketjap Manis
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak deze in ongeveer 6 á 7 minuten gaar.
Voeg de Ketjap Manis toe, meng het goed met de kip en bak dit nog ongeveer 1 minuut mee.
Serveer los van elkaar.
Eet smakelijk!
Een recept van Najat op kookmutsjes.com
Reactie plaatsen
Reacties