Kip met banaan en bonen


Bereidingstijd
60 minuten

Ingrediënten                                                                                                   
2 blikjes bonen (mag elke soort bonen zijn, maar niet in saus)
3 pakjes bacon (rechte plakken)
250 ml (milliliter) slagroom
eventueel verse munt
1 blikje maïs
2 bananen
2 kipfilets
peper
zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtoven).
Spoel de maïs en de bonen af in een vergiet en laat deze verder uitlekken.
Snijd de kipfilets ver genoeg open dat je ze open kunt vouwen en leg er per kipfilet een halve tot hele banaan in en sluit de kipfilet. Net de hoeveelheid die past. Wikkel de baconplakjes strak om de kipfilet heen.
Pak een ovenschaal en leg daarin de kip. Zet deze in de oven en steek de vleesthermometer in het dikste gedeelte van de kip. Stel de temperatuur in op 75 graden.
Doe de slagroom samen met de bonen en maïs in een hapjespan. Verwarm dit langzaam en blijf zachtjes roeren. Laat het rustig aan wat meer indikken.
Serveer het eventueel met verse munt.


Eet smakelijk!

Een recept uit krant De Metro, met aanpassingen door Esmeralda Singeling

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.