Gebakken Portobello champignons
Dit is een recept met alleen de champignons, dus geen compleet diner.
Bereidingstijd
50 minuten
Ingrediënten
¼ theelepel of 1,25 milliliter (ml) geraspte of gehakte gemberwortel
½ theelepel gehakte knoflook
2 Portobello champignons
1 eetlepel balsamicoazijn
2 eetlepels sojasaus
½ eetlepel olijfolie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtoven).
Hak de knoflook fijn en rasp of hak ook de gemberwortel fijn. Doe alle ingrediënten, behalve de champignons, in een ovenschaal die groot genoeg is voor beide champignons en roer dit goed door elkaar. Voeg dan de champignons erbij en wrijf deze met de marinade in. Laat ze dan voor 15 minuten staan.
Wrijf ze nogmaals in met de marinade en zet dan de schaal in de oven. Haal ze na 15 minuten eruit en giet de overgebleven saus met een lepel nog een keer over de champignons. Zet ze nogmaals voor 15 minuten terug in de oven. Laat ze hierna nog even 5 minuten uitrusten voor je de champignons snijdt en serveert.
Eet smakelijk!
Een recept van feastingnotfasting.com
Reactie plaatsen
Reacties