Gekarameliseerde beenham met honing
Dit is een recept met alleen de beenham, dus geen compleet diner.
Bereidingstijd
60 minuten
Ingrediënten
100 milliliter (ml) honing
100 milliliter (ml) vers sinaasappelsap
2 takjes tijm
2 peperkorrels
2 eetlepels boter
2 naturel beenhammetjes van 500 gram
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden. Breng de honing met de rest van de ingrediënten aan de kook en laat dit 10 minuten op een lage stand trekken. Verwijder de tijm en laat het afkoelen.
Bestrijk de hammetjes royaal met het honingmengsel en bak ze 40 minuten in het midden van de oven tot het laagje krokant en kleverig is. Bestrijk de bovenkant tussentijds nog een paar keer met het honingmengsel.
Snijd de hammetjes in dikke plakken als deze klaar zijn.
Eet smakelijk!
Een recept van dekamarkt.nl
Reactie plaatsen
Reacties