Garnalensalade met rucola en sinaasappel
Bereidingstijd
25 minuten
Ingrediënten
2 sinaasappels
2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
500 gram reuzegarnalen
100 gram chorizo
2 eetlepels peterselie
40 gram rucola
5 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
½ rode peper
zout
peper
Bereiding
Laat de helft van de garnalen ontdooien als je deze in de vriezer hebt liggen. Pers de knoflook en snijd de chorizo in reepjes. Haal de zaadjes uit de peper en hak de helft hiervan fijn. Hak ook de peterselie fijn. Schil de sinaasappels dik en snijd de vrucht in dunne plakken. Leg de sinaasappelplakken naast elkaar op 4 borden.
Verhit de olijfolie en bak hierin de knoflook met de garnalen circa 3 minuten tot ze roze van kleur zijn. Bak de chorizo en peterselie 2 minuten mee.
Meng 5 eetlepels olijfolie, de citroensap, rode peper, zout en peper (naar smaak) samen in een kommetje. Dit wordt straks gebruikt als dressing.
Verdeel de garnalen met chorizo over de sinaasappel. Sprenkel de dressing erover en leg er een pluk rucola op.
Eet smakelijk!
Dit is een recept van plus.nl
Reactie plaatsen
Reacties