Maaltijdsalade met avocado en ei
Bereidingstijd
30 minuten
Ingrediënten
eventuele dressing naar keuze
150 gram gemengde salade
2 theelepels kipkruiden
2 eetlepels olijfolie
2 avocado's
2 kipfilets
1 paprika
1 rode ui
4 eieren
2 appels
peper
zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
Bestrooi de kipfilet met kipkruiden. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak de kipfilet aan beide kanten goudbruin. Gaar de kipfilet daarna in ongeveer 20 minuten door in de oven. Of gebruik een vleesthermometer en meet af tot 75 graden. Dan is hij gaar. Snijd daarna de kip in stukken.
Kook de eieren 8 minuten. Snijd de paprika en appels in stukjes. Snijd de avocado's rondom de pit door. Draai de 2 helften van elkaar af. Verwijder de pit, lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd in blokjes. Pel de eieren en snijd in partjes.
Meng alle gesneden ingrediënten met de salade en serveer in een grote schaal. Schenk eventueel wat dressing naar keuze over de salade.
Eet smakelijk!
Een recept van eatme.nl
Reactie plaatsen
Reacties