Knoflooksoep met ei
Bereidingstijd Oventijd
35 minuten 20 - 30 minuten
Ingrediënten
4 eetlepels olijfolie
2 sneetjes niet te vers witbrood
5 teentjes knoflook
1 theelepel paprikapoeder
600 milliliter (ml) kippenbouillon (tablet of pot)
200 milliliter (ml) kookroom
4 eieren
50 gram zwarte olijven
2 eetlepels gedroogde peterselie
versgemalen peper
zout
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Zet de soepkommen erin zodat ze warm worden. Snijd het brood in blokjes. Pers de knoflookteentjes uit of hak ze fijn.
Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de broodblokjes met de knoflook rondom bruin. Voeg de paprikapoeder, bouillon en kookroom toe. Voeg de zout en peper naar smaak toe. Laat dit zachtjes koken voor 10 minuten.
Verdeel de soep over de 4 warme soepkommen. Laat in elke kom een rauw ei in de soep glijden. Zet de kommen in de oven tot de eieren gestold zijn.
Bestrooi de soep voor het serveren met de olijven en peterselie.
Eet smakelijk!
Een recept van plus.nl
Reactie plaatsen
Reacties