Tomatensoep

Een Plus groentepakket


Bereidingstijd 
1 uur


Ingrediënten                                                                                                        
4 tot 6 tomaten
1 wortel
1 ui
1 blikje tomatenpuree
2 runderbouillonblokjes
1 teen knoflook
750 milliliter (ml) water
2 eetlepels (olijf)olie
peper
zout
verse tijm

Bereiding
Was de tomaten, schrap de wortel en snijd beiden in kleine stukjes. Snijd de ui in halve, dunne ringen. Pluk de tijm.
Verhit de (olijf)olie in een soeppan op een laag vuur. Pers het teentje knoflook en fruit deze met de ui aan. Voeg dat tomatenpuree toe en bak deze circa 1 minuut mee. Voeg daarna de wortel, peper en eventueel zout toe en bak al gedurende 5 minuten, totdat de ui en wortel zacht worden.
Voeg de gesneden tomaten en de tijm toe en bak deze circa een halve minuut mee.
Voeg het water toe en breng dit aan de kook. Voeg de bouillonblokjes toe en laat 10 tot 15 minuten zachtjes doorkoken zonder deksel, totdat de tomaten uiteen vallen.
Pureer het geheel met een staafmixer.
Breng op smaak met peper en eventueel zout. Indien de soep iets te zuur is, kan je een theelepel suiker toevoegen.


Eet smakelijk!


Een recept van de Plus groentepakketten

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.