Sperziebonen gesmoord in kokosmelk
Dit is een recept met alleen de sperziebonen, dus geen compleet diner.
Bereidingstijd
25 minuten
Ingrediënten
500 gram sperziebonen
1 blikje kokosmelk
2 teentjes knoflook
1 grote ui
(olijf)olie
seroendeng
zout
peper
Bereiding
Kook de sperziebonen in ongeveer 5 minuten beetgaar en laat ze uitlekken in een vergiet. Pers de knoflook fijn en versnipper de ui. Verhit wat olie in een wok en fruit de knoflook en de ui in ongeveer 3 minuten (of wanneer de uitjes glazig zien). Voeg dan de inhoud van het blikje kokosmelk en wat peper en zout naar smaak toe. Sudder dit zo’n 5 minuten. Schep daarna de sperziebonen erdoor en laat dit goed warm worden. Strooi er tenslotte wat seroendeng over.
Eet smakelijk!
Een recept van ‘Sacha’ op mijnreceptenboek.nl
Reactie plaatsen
Reacties