Kipfilet met sambal


Dit is een recept met alleen de kip, dus geen compleet diner.

Ingrediënten                                                                                                
400 gram kipfilet
5 eetlepels zonnebloemolie
3 grote uien
2 teentjes knoflook
¼ liter kippenbouillon
2 eetlepels keukenazijn
9 eetlepels ketjap
4 eetlepels ketchup
2 eetlepels bruine basterdsuiker
2 eetlepels sambal oelek
4 eetlepels pindakaas
300 gram taugé

Bereiding
Snijd de kipfilet in stukjes, was de taugé en snipper de ui.
Verhit de olie in een (braad)pan en braad de kip op matig hoog vuur goed aan. Schep de kip met een schuimspaan weer uit de pan en bak de uien in de achtergebleven olie tot ze glazig zijn. Pers de knoflook erboven uit en bak deze even mee. Voeg dan de bouillon, de azijn, de ketjap manis en de ketchup toe en roer geheel goed door.  Voeg vervolgens de basterdsuiker, sambal, pindakaas en de aangebraden kip toe.
Draai daarna het vuur laag en laat de kip, onder af en toe omroeren, in ongeveer 15 minuten gaar sudderen. Voeg als laatste de taugé toe en laat deze in de saus nog even goed warm worden. De taugé moet wel knapperig blijven. Serveer het geheel met rijst, kroepoek en atjar.


Eet smakelijk!



Een recept van plus.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.