Pasta met zalm en spinazie
Bereidingstijd
30 minuten
Ingrediënten
350 milliliter (ml) kookroom
250 gram cherrytomaatjes
50 gram pijnboompitten
400 gram verse spinazie
350 gram tagliatelle
2 teentjes knoflook
400 gram zalmfilet
1 eetlepel olijfolie
peper
zout
1 ui
Bereiding
Kook de pasta volgens de verpakking beetgaar en rooster de pijnboompitten in een koekenpan.
Snipper ondertussen de ui en de teentjes knoflook fijn.
Verhit in een grote hapjes- of wokpan de olijfolie en bak de ui de knoflook tot ze glazig zien. Voeg de zalm toe en bak deze rondom aan. Steek de zalm dan met een spatel in stukken. Voeg in etappes de spinazie toe totdat deze wat geslonken is.
Schenk de kookroom erbij en breng op smaak met peper en zout. Halveer de tomaatjes en meng deze met de zalm en spinazie. Verwarm dit nog een paar minuten door en voeg dan de tagliatelle toe.
Mix alles door elkaar en verdeel het geheel dan op de borden. Strooi dan de geroosterde pijnboompitten er overheen.
Eet smakelijk!
Een recept van Sandra op leukerecepten.nl
Reactie plaatsen
Reacties