Een Plus verspakket


Bereidingstijd
35 minuten

Ingrediënten                                                                                                         
100 gram geraspte Parmezaanse kaas
25 gram ongezouten roomboter
300 gram kip(dij)filetblokjes
100 gram Parmezaanse kaas
groente bouillonblokjes
350 gram risottorijst
3 eetlepels (olijf)olie
krulpeterselie
rode paprika
gele paprika
1 liter water
courgette
knoflook
citroen
peper
sjalot
zout

Bereiding
Maak de groenten schoon. Pel en snipper de sjalotjes. Hak de knoflook fijn. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika’s en courgette in kleine blokjes van ongeveer 1 centimeter. Was en boen de citroen schoon en rasp de schil. Hak de peterselieblaadjes fijn.

Breng het water aan de kook en los hierin 1,5 bouillonblokje op. Verhit 2 eetlepels (olijf)olie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook ongeveer 5 minuten. Voeg de risottorijst toe en roer tot de rijstkorrels glanzen. Roer 250 milliliter bouillon door de rijst en laat de rijst zachtjes koken. Roer regelmatig. Voeg telkens als de bouillon verdampt is een scheut bouillon toe, tot de risotto na ongeveer 25 minuten beetgaar en smeuïg is. Het kan zijn dat er een beetje bouillon overblijft.

Verhit ondertussen 1 eetlepel (olijf)olie in een koekenpan en bak hierin de kip ongeveer 7 minuten. Bak dan de overige groenten met de kip mee tot deze beetgaar zijn.

Snijd de boter in blokjes. Roer de warme kip met groenten, citroenrasp, peterselie, roomboter en de Parmezaanse kaas door de risotto. Breng de risotto op smaak met zout en peper. Verdeel de risotto over de borden en garneer nog wat Parmezaanse kaas

Serveer de risotto direct na de bereiding.


Eet smakelijk!


Een recept van de Plus verspakketten

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.