Gepofte aardappel met vulling


Bereidingstijd   oventijd
10 minuten          75 minuten

Ingrediënten                                                                                                         
6 grote aardappels
geraspte kaas
peterselie
4 eieren
olijfolie
rode ui
ham

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtoven).

Plaats de aardappels in een ovenschaal. Bestrooi ze met olijfolie, zout en peper. Bak ze dan in de oven voor ongeveer een half uur tot 45 minuten. Snijd ze in de lengte doormidden als ze klaar zijn en haal het binnenste eruit.

Zet de oven nu op boven- en onder warmte als dat kan, houd dezelfde temperatuur aan.

Mix de eieren, de aardappel restjes, de ham, ui en peterselie door elkaar en verdeel deze over de lege aardappels. Strooi er geraspte kaas overheen.

Plaats de aardappels weer terug in de ovenschaal en zet deze in de oven. Bak ze voor nog 30 minuten tot het mengsel gaar is. Wanneer de oven op hete lucht staat duurt dit langer. Dit hangt van de oven af.


Eet smakelijk!


Een recept van chefclub.tv

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.