Stroopwafels met gebakken peren
Bereidingstijd
25 minuten
Ingrediënten
4 eetlepels blanke rozijnen
4 kleine peren
1 citroen
50 gram boter
2 eetlepels lichte basterdsuiker
2 eetlepels schenkstroop
200 milliliter (ml) zure room
2 zakjes vanillesuiker
4 stroopwafels
Bereiding
Wel de rozijnen in warm water. Schil de peren en snijd ze in partjes. Besprenkel ze met het sap van de citroen.
Verhit boter en bak hierin de peer met de peren en de suiker op middelhoge stand tot de suiker licht karamelliseert. Laat de rozijnen uitlekken. Voeg deze samen met de schenkstroop toe aan de peren.
Klop de zure room los met de vanillesuiker.
Leg de stroopwafels naast elkaar op een bord. Verwarm deze in de magnetron op 400 Watt voor 1 minuut.
Verdeel de wafels over 4 borden, verdeel dan de vanilleroom over de wafels en schep het perenmengsel erop.
Eet smakelijk!
Een recept van plus.nl
Reactie plaatsen
Reacties