Tosti met kaas en spinazie
Bereidingstijd
20 minuten
Ingrediënten
2 plakken kaas; jong belegen
2 sneetjes wit brood
verse spinazie
smeerboter
Benodigdheden
koekenpan
Bereiding
Smeer de boterham zoals je deze gewoon ook zou maken, maar nu met een dun laagje boter. Leg daar dan het pakje kaas op en knik het laatste stukje af zodat deze precies op de boterham past. Leg dat stukje bovenin waar de kaas niet is. Draai de boterham met kaas om en smeer nu de achterkant in met een dun laagje boter. Draai deze dan weer om. Doe hetzelfde met een 2e snee brood.
Zoek een hoeveelheid spinazieblaadjes uit. De blaadjes moeten goed neer te leggen zijn.
Hoeveel spinazieblaadjes je nodig hebt hangt af van de kwaliteit van de spinazie en uiteraard ook de gewenste smaak. Houd hierbij ook rekening met het slinken van de spinazie tijdens het bakken.
Spoel de gekozen blaadjes goed schoon met water en schud ze daarna ook goed uit. Laat ze desnoods even uitlekken in een zeef. Plaats de spinazie goed verdeeld op één van de boterham sneetjes met kaas en plaats de andere boterham snee met de kaas kant op de spinazie.
Leg het geheel in de koekenpan. Laat de boterham op elke kant bakken tot deze een bruin krokant randje krijgt.
Eet smakelijk!
Een recept van ‘MIRYAM’ op eatgood4life.com
Reactie plaatsen
Reacties