Aardbeiensalade met avocado en krokante kip
Bereidingstijd
20 minuten
Ingrediënten
75 gram paneermeel met kruiden
100 milliliter (ml) zonnebloemolie
75 milliliter (ml) olijfolie
1 theelepel bruine suiker
2 eetlepels water
1 theelepel rode peper
2 lente- of bosuitjes
250 gram aardbeien
3 eetlepels bloem
300 gram kipfilet
150 gram veldsla
1 avocado
1 limoen
1 ei
bloem
peper
zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 100 graden (heteluchtoven).
Snijd de lente- of bosuitjes in ringetjes en maak de aardbeien schoon. Snijd ze daarna in de lengte in vieren. Hak de rode peper fijn. Rasp de limoen en halveer deze. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd daarna de avocado in repen. Snijd de kipfilets in dunne plakjes van ongeveer ½ centimeter. Klop het ei los met het water.
Bestrooi de kip met bloem en haal door het ei en paneermeel. Verhit de zonnebloemolie en bak de kip kort. Houd de kip warm in de oven.
Verdeel de veldsla, lente- of bosui en aardbeien over de borden. Maak een dressing van limoensap en –rasp, de olijfolie, rode peper, bruine suiker, zout en peper. Roer dit door elkaar. Verdeel de avocadorepen en de dressing over de salade.
Eet smakelijk!
Een recept van Plus.nl
Reactie plaatsen
Reacties