Kippensoep met soepgroenten en vermicelli
Bereidingstijd
1 uur
Ingrediënten
250 gram soepgroenten
2 kippenbouillonblokjes
5 stuks kipfilet
1 liter water
vermicelli
peper
zout
Bereiding
Breng water aan de kook in een grote soeppan en doe de kipfilets erin. Laat deze goed gaarkoken. Haal wel steeds het schuim van het water af. Als de kipfilets klaar zijn kunnen ze in stukjes gesneden worden.
Voeg wanneer dit nodig is voldoende water toe zodat het geheel 1 liter water is en breng dat weer aan de kook. Meng de bouillonblokjes erin en voeg ook de gesneden kipfiletstukjes en de soepgroente toe.
Kook de soep tot de groente gaar is, voeg dan wat vermicelli toe en laat de soep nog even doorkoken, tot ook de vermicelli gaar is. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
Eet smakelijk!
Een recept van Esmeralda Singeling
Reactie plaatsen
Reacties