Een Plus verspakket
Bereidingstijd
25 minuten
Ingrediënten
zakje gebroken walnoten
2 groentebouillonblokjes
600 milliliter (ml) water
3 eetlepels (olijf)olie
2 groene courgettes
teentje(s) knoflook
1 gele courgette
peterselie
1 citroen
peper
zout
Bereiding
Maak de groenten schoon. Pel en snipper de ui fijn. Pers de knoflook en snijd de courgettes in stukjes. Was en boen de citroen en rasp de schil. Hak de peterselieblaadjes en de walnoten fijn.
Verhit 2 eetlepels (olijf)olie in een grote pan en fruit hierin de ui knoflook voor ongeveer 5 minuten op een laag vuur.
Schep voor de citroen-walnoottopping 1 eetlepel van de gefruite ui uit de pan en meng deze in een kom samen met 1 eetlepel (olijf)olie, de citroenrasp (naar smaak), fijngehakte peterselie en walnoten. De topping is nu klaar, dus zet deze even apart.
Meng vervolgens de stukjes courgette met de ui in de pan en bak deze voor ongeveer 3 minuten mee. Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep afgedekte voor ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer en breng de soep op smaak met peper en zout. Serveer de soep en garneer met de citroen-walnoottopping.
Eet smakelijk!
Een recept van de Plus verspakketten
Reactie plaatsen
Reacties