Een Lidl groentepakket
Bereidingstijd
67 minuten
Ingrediënten
200 ml (milliliter) kookroom
2 groentebouillonblokjes
1 theelepel kerriepoeder
2 eetlepels (olijf)olie
krulpeterselie
1 liter water
1 aardappel
2 sjalotten
asperges
peper
Bereiding
Was en schil de asperges met een dunschiller. Snijd minimaal 1 centimeter van de onderkant van de asperges en snijd de rest in stukken van 2 centimeter. Bewaar de schillen en de onderste stukken voor de bouillon. Pel en snipper de sjalotten. Schil de aardappel en snijd deze in kleine blokjes. Hak de peterselie fijn.
Verhit de (olijf)olie in een soeppan en fruit de sjalotten met de kerriepoeder gedurende 2 minuten op lage temperatuur. Voeg de aspergeschillen, de onderste stukken van de asperges, de groentebouillonblokjes en het water toe en breng aan de kook. Laat de bouillon afgedekt 30 minuten zachtjes koken.
Schenk de bouillon doof een zeef in een schone pan. Druk met een lepel of soeplepel zoveel mogelijk vocht uit de schillen. Voeg de stukjes asperge en aardappel toe en laat de soep afgedekt 15 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer, voeg vervolgens 50 milliliter kookroom toe en breng de soep kort aan de kook. Breng op smaak met peper.
Garneer met peterselie.
Eet smakelijk!
Een recept van de Lidl groentepakketten
Reactie plaatsen
Reacties