Een Lidl groentepakket
Bereidingstijd
50 minuten
Ingrediënten
1 venkel
1 courgette
1 ui
1 citroen
2 groente bouillonblokjes
300 gram risotto
4 eetlepels (olijf)olie
1 liter water
knoflook
rozemarijn
tijm
peper
Parmezaanse kaas
Bereiding
Maak de groente schoon. Pel en snipper de uien knoflook. Snijd de courgette in dunne halve schijfjes. Hak de venkel doormidden, verwijder de kern en snijd in flinterdunne halve schijfjes.
Ris de blaadjes van de takjes tijm. Haal de blaadjes van het takje rozemarijn en hak de blaadjes fijn. Was en boen de citroen schoon en rasp de schil. Bewaar de citroen om het sap over de risotto uit te kunnen persen. Kook 1 liter water en los hier 2 blokjes groente bouillon in op. Er is circa 700 á 800 milliliter (ml) nodig voor het recept.
Verhit 2 eetlepels (olijf)olie in een ruime hapjes- of braadpan en bak de venkel en courgette circa 4 á 5 minuten op middelhoog vuur. Houd deze groente apart in een schaaltje.
Verhit 2 eetlepels (olijf)olie in dezelfde pan en fruit de ui en knoflook op een laag vuur tot ze glazig zijn. Voeg de risottorijst toe en bak deze mee tot deze rondom glazig en vettig is. Voeg ¼ deel van de bouillon toe en verlaag de temperatuur. Voeg de rest van de bouillon in delen toe en roer voorzichtig door. Probeer de risotto alleen tijdens het toevoegen van de bouillon door te roeren om zo de lekkerste risotto op tafel te kunnen zetten.
Voeg na 15 minuten de courgette, de venkel, citroenrasp en kruiden bij de risotto en laat het geheel nog 20 minuten gaar worden op laag vuur. Proef tussendoor of de risotto al gaar is.
Voeg voor het opdienen van de risotto naar smaak de Parmezaanse kaas, citroensap en peper.
Eet smakelijk!
Een recept van de Lidl groentepakketten
Reactie plaatsen
Reacties