Teriyaki zalm met peultjes, radijs en rijst


Bereidingstijd
60 minuten

Ingrediënten                                                                                                         
600 gram zalmfilet
300 gram witte rijst
150 gram peultjes
1 rode ui
1 kleine rode peper
1 limoen
½ bosje radijsjes
8 eetlepels teriyakisaus
2 eetlepels olie
2 theelepels sesamzaad

Bereiding
Marineer de zalmfilet minimaal 10 minuten in 4 eetlepels teriyakisaus.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de ui in halve ringen en de radijsjes in plakjes. Snijd de peper in ringetjes, maar verwijder eerst de zaadjes. Hak de koriander in grove stukken. Snijd tot slot de limoen in partjes.
Leg de zalmfilets in een ovenschaal en zet ze in de oven tot ze van buiten bruin, maar vanbinnen nog rosé zijn. Verhit intussen de olie in een wokpan. Fruit de ui en de peperringetjes aan. Schep de peultjes en de radijsjes erdoor en bak de groenten al omscheppend in 4 minuten knapperig gaar. Voeg de rest van de teriyakisaus toe en bak het geheel nog 1 minuut.
Schep de rijst op de borden en verdeel er de groenten over. Leg de zalmfilet erbij en bestrooi met het sesamzaad en de koriander. Serveer met de limoen.


Eet smakelijk!


Een recept van visrecepten.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.